Ste si premislili?

Nič hudega...naročen izdelek lahko hitro in enostavno vrnetete ali pa zamenjate za drugega.

 

 

Odstop od pogodbe in vračilo ali menjava blaga

 

 

1. Pravica do odstopa od pogodbe

 

Kupcu pripada pravica, da v 14 dneh prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da mi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Rok za odstop od pogodbe začne teči naslednji dan po prevzemu blaga.

 

 

2. Obveznosti kupca pri odstopu od pogodbe

 

 

2.1. Odstop in vračilo artikla

 

Obrazec za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe ali sporočilo z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe, je kupec dolžan poslati na sedež podjetja (Aforum d.o.o., Prešernova ulica 9, 2230 Lenart v Slovenskih goricah) ali na kontaktni elektronski naslov info@aforum.si.

 

Po obvestilu mora kupec prejeto blago v 14 dneh vrniti podjetju. Blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. Priložena pa mora biti prav tako kopija računa in vsi ostali spremni dokumenti. Prodajalec ne bo sprejel vrnjene pošiljke, če bodo pri njej vidni kakršnikoli znaki uporabe.

 

Kupec sam nosi breme nevarnosti izgube, poškodbe ali uničenja izdelka, ki ga želi vrniti in neposreden strošek vračila blaga.

 

 

2.2. Odstop in vračilo artikla z namenom menjave artikla

 

V primeru menjave kupljenega artikla, kupec izpolni obrazec za menjavo artikla ter ga skupaj z artiklom pošlje na sedež podjetja (Aforum d.o.o., Prešernova ulica 9, 2230 Lenart v Slovenskih goricah).

 

Blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. Priložena pa mora biti prav tako kopija računa in vsi ostali spremni dokumenti. Prodajalec ne bo sprejel vrnjene pošiljke, če bodo pri njej vidni kakršnikoli znaki uporabe.

 

Kupec sam nosi breme nevarnosti izgube, poškodbe ali uničenja izdelka, ki ga želi zamenjati in neposreden strošek vračila blaga. Pošiljke z odkupnino, s strani podjetja ne bodo sprejete.

 

 

3. Obveznosti prodajalca pri odstopu od pogodbe

 

 

3.1. Vračilo artikla

 

V primeru odstopa od pogodbe bo podjetje kupcu vrnilo vsa opravljena plačila najkasneje v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

 
V primeru, da pa je do odstopa od pogodbe prišlo zaradi neopravičenega ne prevzema pošiljke in je pri tem kupec že plačal kupnino za naročeno blago, mu bo prodajalec vrnil predhodno opravljeno plačilo zmanjšano za znesek stroška vračanja ne prevzete pošiljke v vrednosti 2,32€.

 

3.2. Vračilo artikla zaradi menjave

 

V primeru, da je kupnina za nov artikel nižja od prvotno plačanega artikla ali pa da vrnjenega artikla ni možno menjati, bo podjetje nakazalo (delno oziroma celotno) kupnino za vrnjen artikel, na v obrazcu za menjavo artikla navedeni kupčev transakcijski račun.

V primeru, pa da je kupnina za nov artikel višja od prvotno plačanega artikla, pa bo podjetje upoštevalo v obrazcu za menjavo artikla označeno željo kupca, da bo preostanek kupnine na novem računu poravnal po povzetju ali po predračunu na transakcijski račun podjetja.

 

 

4. Izjeme od pravice do odstopa od pogodbe in vračila ali menjave kupljenega blaga

 

Kupec oziroma naročnik nima pravice do odstopa od pogodbe in vračila ali menjave kupljenega blaga v primeru individualiziranega izdelka, kot na primer kakršnikoli izdelek z gravuro, ki je bil izdelan po in v skladu z naročilom kupca. Izjema od tega je le napaka podjetja, kot na primer napačen datum, ime... kot v oddanem naročilu.